BezoekadresZandstraat 14a - 5066 CA MoergestelPostadresPostbus 52 - 5066 ZH MoergestelTelefoon013 513 1337Fax013 513 29 10E-mailinfo@vanderzanden.nl   
Nieuws

Van der Zanden energieneutraal op de bedrijfslocatie!

Toegevoegd op 23 september 2021

Van der Zanden energieneutraal op de bedrijfslocatie!

Met het aanbrengen van bijna 2400 zonnepanelen op de daken van onze loodsen, kunnen wij zeggen dat onze bedrijfslocatie energieneutraal is. Het besluit om de zonnepanelen aan te brengen, is een logische stap binnen de verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering.

Capaciteit

De zonnepanelen zullen jaarlijks een kleine 800.000 kWh opwekken waarvan wij op dit moment ca. 10% zelf verbruiken op onze locatie. De overige capaciteit wordt terug geleverd aan de energieleverancier zodat zij andere huishoudens kunnen voorzien van Nederlandse groene stroom. Hiermee wordt ruim 450,00 ton CO2-uitstoot bespaart (ongeveer net zoveel als heel ons materieelpark in 4 maanden uitstoot).

Toekomstgericht

Met het oog op de toekomst, is dit een mooie ontwikkeling binnen ons bedrijf. Onlangs hebben we al mogen aankondigen dat we aan het einde van dit jaar onze eerste elektrische rupsgraafmachine mogen verwelkomen welke nu geladen kan worden met zelf opgewekte stroom. De verwachting bestaat dat de komende jaren nog meer materieel elektrisch wordt gemaakt. De overcapaciteit die wij nu hebben qua energieopwekking, kunnen we dan mooi gebruiken voor het aandrijven van dit materieel.

Terug naar het overzicht

Projecten In de kijker

Van der Zanden staat aan de basis van succesvolle projecten in grond-, weg-, waterbouw en natuurontwikkeling.

Denkt u ons nodig te hebben? Of heeft u een dringende vraag?

Neem vrijblijvend contact op
Top