BezoekadresZandstraat 14a - 5066 CA MoergestelPostadresPostbus 52 - 5066 ZH MoergestelTelefoon013 513 1337Fax013 513 29 10E-mailinfo@vanderzanden.nl   
Nieuws

Veiligheid voorop bij aannemingsbedrijf van der Zanden Moergestel B.V.

Toegevoegd op 1 februari 2017

Veiligheid voorop bij aannemingsbedrijf van der Zanden Moergestel B.V.

Aannemingsbedrijf van der Zanden rijdt sinds kort met een trekkerbumper, voorop de tractor. Door deze speciale bumper levert van der Zanden bij zijn werkzaamheden in de regio Tilburg een actieve bijdrage aan de verkeersveiligheid.

Trekkerbumpers zijn voorzien van contourverlichting, reflectoren en een duidelijke breedtemarkering. Daarmee help je andere weggebruikers om trekkers sneller te herkennen in het verkeer. Weggebruikers kunnen daardoor beter anticiperen op bredere voertuigen. Trekkerbumpers hebben een preventieve functie: het voorkomen van ongevallen. Maar ook zorgen ze voor een vermindering van schade in geval van een aanrijding.

Aannemingsbedrijf van der Zanden heeft al veel positieve ervaringen met de trekkerbumper opgedaan. Tractorchauffeur Jac Jansen: ‘’Ik merk dat weggebruikers mijn trekker veel eerder herkennen op de weg. Naderende auto’s nemen eerder gas terug en houden rekening met ons. Wij hebben dan meer tijd om ruimte te maken zodat we elkaar veilig kunnen passeren.’’

CUMELA Nederland, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra, heeft de afgelopen jaren diverse praktijkproeven met bumpers uitgevoerd. Hieruit bleek dat dankzij trekkerbumpers de zichtbaarheid van trekkers vergroot wordt en dat medeweggebruikers meer sympathie kunnen opbrengen voor landbouwverkeer. Om het gebruik van trekkerbumpers in de sector te stimuleren subsidieert CUMELA Nederland 500 bumpers die aangeschaft worden door haar leden of rijschoolhouders.

Voor meer informatie over trekkerbumpers gaat u naar: www.cumela.nl/trekkerbumpers

Terug naar het overzicht

Projecten In de kijker

Van der Zanden staat aan de basis van succesvolle projecten in grond-, weg-, waterbouw en natuurontwikkeling.

Denkt u ons nodig te hebben? Of heeft u een dringende vraag?

Neem vrijblijvend contact op
Top