Gastlessen

Samen bouwen aan de toekomst

Jeugdig enthousiasme

Een te kort aan handen is in bijna elke branche een actueel onderwerp. Zo ook bij ons in de Grond-, Weg- en Waterbouw. Om toekomstbestendig te blijven vinden wij het belangrijk om jongeren enthousiast te maken voor deze branche.

Het is vaak lastig om op jonge leeftijd al een keuze te maken voor de toekomst. Om de jongeren hierbij te helpen is het fijn als ze wat praktijkervaring kunnen opdoen; eens een kijkje nemen in de keuken van bedrijven zodat ze weten hoe het er in de “grote mensen” wereld aan toe gaat en wat een bepaald beroep nu eigenlijk inhoudt.

Daarom organiseren wij 1-2 keer per jaar een gastles voor leerlingen van middelbare scholen in de omgeving van lopende projecten. Zo zijn we afgelopen juni bij Pius-X College in Bladel geweest, en hebben de leerlingen van een 3-VMBO klas op het project de Groene Long een ochtend mogen mee werken. In oktober hebben we eenzelfde dag georganiseerd voor leerlingen van het Kempenhorst College in Oirschot. Zij mochten helpen bij het project Ekerschot-Noord.

Beelden scholieren in Bladel
Beelden gastles groene techniek