Realisatie De Groene Long

LocatieBeemdstraat Bladel
AanvangMei 2022
StatusIn uitvoering

Omschrijving

De Groene Long in Bladel is een park gelegen tussen De Beemdstraat, de Zwartakkers en de Postelweg. Het bevindt zich dicht tegen de dorpskern van Bladel en kenmerkt zich door een uitgestrekt agrarisch grasveld met restanten van oude landschapselementen. In 2018 is besloten dat het gebied groen moet blijven en moet zorgen voor een directe verbindingen tussen de kern van Bladel en het buitengebied. Voor de ontwikkeling van het gebied is gekozen voor een participatief proces. Het plan is door verschillende initiatiefnemers (Stichting Het Groene Goud, Pius X-college, Vrienden van de Kinderboerderij), een klankbordgroep omwonenden en de gemeente ontwikkeld. Het wordt een dorpspark waar iedereen van kan genieten. Met daarin de dierhouderij en groene onderwijslocatie van het Pius-X-college, een kinderboerderij en de zelfoogsttuin van Het Groene Goud.

Wij als aannemingsbedrijf van der Zanden Moergestel BV gaan het ‘grijze’ grondwerk uitvoeren, wat onder meer bestaat uit het realiseren van grondwerk en wadi’s, aanleg riolering, wandelpaden en bruggen en het aanbrengen van elementenverharding.

Voor aanvang van de werkzaamheden hebben we VMBO leerlingen van het Pius-X-collega kennis laten maken met de werkzaamheden van de grond- en infrawerk branche. Tijdens de excursie mochten de leerlingen op het braakliggend projectterrein zelf aan de slag onder begeleiding van onze werknemers met het aanbrengen van bestrating, het bedienen van (graaf)machines en de aanleg van riolering. Daarnaast kregen de leerlingen uitleg over nieuw elektrisch materieel. Het was een prachtige en leerzame ochtend waarin we lieten zien wat voor mooi vak wij uitoefenen en maakten de jongeren daarvoor enthousiast.


Werkzaamheden

Opruimwerkzaamheden
Grondwerkzaamheden t.b.v. riolering, watergangen en verhardingen
Aanbrengen riolering
Aanbrengen funderingen
Aanbrengen kantopsluitingen
Aanbrengen verhardingen
Aanbrengen graspad
Herstellen groenvoorzieningen
Aanbrengen vlonderbruggen en verlichting parkeerterrein